Les 1 (27/09/2021): De blog van Jean

Mijn naam is Jean en ik ga een blog schrijven over de cursus waarvoor ik mij heb ingeschreven. Ik wist eerst dus niet wat mij te wachten stond en was natuurlijk heel benieuwd. Op basis van mijn eerste ervaring kan ik zeggen dat ik het geweldig vond dat zoveel mensen aan een cursus over straffen deelnamen. 

Hoe de docenten het aanpakten om onszelf voor te stellen was een unieke ervaring. Er werden geen groepjes gevormd maar iedereen, dus de gedetineerden en de studenten, werden in een kring gezet. Wij konden ons één voor één voorstellen en een beetje van onze persoonlijkheid openbaar maken. Er heerste een goede sfeer. Voor mij als gedetineerde ging ik na de cursus met een voldaan gevoel terug naar mij cel en daar heb ik alles nog eens goed door mijn hoofd laten gaan. 

Zelf ben ik heel dankbaar dat ik voor deze cursus uitgekozen ben want er waren heel veel inschrijvingen. Ik zal alles doen om zoveel mogelijk informatie te geven aan de studenten en mij voor 100% in te zetten. Als ik een cijfer zou moeten geven voor het organiseren voor deze cursus, wordt het zeker een dikke 10. Zelf hoop ik na deze cursus wat meer ervaring op te doen over de mogelijkheden wat ons nog te wachten staat tijdens het verblijf in de gevangenis. 

Groetjes

Jean

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

r