Het vak 4

Het vak bestaat voor de ene helft uit colleges en voor de andere uit discussie. Die discussies vinden plaats in vaste groepen van zes (drie deelnemers van binnen en drie van buiten) onder leiding van een moderator. Omdat we geloven dat elk goed reflectieproces minstens een voorlopige uitkomst moet hebben, werken we elk jaar naar een eindproduct, in de vorm van een gezamenlijke tekst of presentaties die kernproblemen identificeren en oplossingen aandragen.  Een paar maanden na de laatste les komen we nog een keer samen voor een feestelijke afsluiting. Naast een inhoudelijk programma met vertegenwoordigers van de universiteit en van het gevangeniswezen, ontvangen gedetineerde deelnemers hun creditbewijzen.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

r