Het vak 1 – mobiel

Sinds 2017 organiseert het CRED het vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken twaalf gedetineerde en twaalf niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Dertien keer komen ze samen in de gevangenis om les te krijgen en te discussiëren. Het initiatief ontstond vanuit twee basisovertuigingen. Vanuit hun ervaring met het organiseren van gespreksgroepen in de gevangenis wisten Pieter en Geertjan dat er altijd iets speciaals gebeurt als je mensen van ‘binnen’ en van ‘buiten’ samenbrengt. Als onderzoekers waren ze er bovendien van overtuigd dat de academische reflectie over de ethiek van het straffen nood heeft aan de stem van alle betrokkenen. In het vak komen die twee overtuigingen samen. En met resultaat.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

r