Het vak 2 – mobiel

Elk jaar weer blijkt het vak een eyeopener voor alle studenten. Deelnemers van binnen leren om de inzichten die ze tijdens hun detentie hebben opgedaan te structureren en te verbinden met de wetenschappelijke theorie. Velen krijgen voor het eerst zicht op de rechten die de wet ze toekent, maar waar ze in de praktijk vaak weinig van merken. Deelnemers van buiten ontdekken dat de wetten, beginselen en theorieën die ze in de collegezaal hebben gehoord ver afstaan van wat er echt gebeurt in een gevangenis. Ze komen voor het eerst in direct contact met de mensen achter de muren en horen soms de verhalen achter de daden uit de eerste hand. Voor de ene student betekenen die ervaringen meer dan voor de ander. Maar als we afscheid van elkaar nemen na de laatste les is iedereen een beetje veranderd.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

r