Het vak 5 – mobiel

Het vak ‘gevangenisstraf als doorleefde realiteit’ is gestart als een pilootproject van Service-learning aan de KU Leuven. Het vak geeft een heel eigen invulling aan het basisidee van service-learning. De dienst die het vak aanbiedt aan de samenleving bestaat immers niet uit het verlenen van hulp aan een bepaalde doelgroep. Veeleer gaat het over het serieus nemen van een belangrijke groep stakeholders als volwaardige gesprekspartner in de academische en politieke discussie over de strafuitvoering.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

r