Onderzoek uitleg 3 – mobiel

Dit onderzoek brengt de ervaring met en visie over de rol van aalmoezeniers en consulenten in kaart door middel van interviews en focusgroepen met de directie, personeelsleden, aalmoezeniers en consulenten en gedetineerden in een aantal Vlaamse gevangenissen. Een beter begrip van de betekenis van deze figuren draagt bij tot een gedegen beleid vanuit de zendende diensten, meer transparantie naar de samenleving toe, een (betere) afstemming op de noden van de gedetineerden en een verdere professionalisering van de levensbeschouwelijke dienstverlening in de praktijk van de gevangenissen.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op whatsapp

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

Gevangenisstraf als doorleefde realiteit

CENTRUM VOOR RELIGIE, ETHIEK & DETENTIE

Elk jaar organiseert het CRED het KU Leuven vak Gevangenisstraf als doorleefde realiteit. Binnen dit unieke project denken gedetineerde en niet-gedetineerde studenten een semester lang samen na over de vraag: wat is een goede straf? Het vak werd in 2020 genomineerd voor de onderwijsprijs van de Evens Foundation

r